COMPUTER CLUB IN MAASTRICHT

STUDIO  9  PLUS

COMPUTER VIDEO FOTO BEWERKING

Het bestuur en
leden heten u
hartelijk welkom
op onze website

HOME

CLUBDAG

BIJEENKOMST

KUNST

GOOGLE

CLUBLOKAAL

Studio 9 plus

altijd bij de tijd

Windows 10 instellen zoals u gewend bent

WINDOWS PRESTATIE-INDEX

De windows prestatie-index is niet meer in windows 10 te vinden. Er is een vervanger
ChrisPC Win Index Experience. Hieronder de link.
 
http://win-experience-index.chris-pc.com/

Na de installatie klik op Rate this computer voor een nieuwe score aan de hardware te koppelen. De laagste van een onderdeel moet vervangen worden. Deze veroorzaakt mogelijk een conflict of een trage computer.

SPELVERKENNER

De spel verkenner die in vorige versies van windows aanwezig was is in windows 10 niet meer aanwezig.
Voor spellen te spelen gaat u naar start en alle apps opent u de toepassing (tegel) Microsoft Solitaire Collection. Veel speel plezier.

MEDIA CENTER

Media center is in windows 10 niet meer. Een goed alternatief is Kodi TV. Dit programma ondersteunt all gangbare audio- en videoapparaten, zodat u geen last hebt van compatibiliteitsproblemen.

Download link www.kodi.tv

CHARMS-ZIJBALK

Ga je in windows 8.1 met de muis in de rechterhoek verschijnt de charms balk.
In windows 10 is deze zijbalk vervangen door het spraakballonnetje rechtsonder naast de taal, het actiecentrum. Klik je er op verschijnt er een balk met diverse notificaties, b.v. Of er nieuwe updates zijn, welke opslagdragers zijn aangesloten, alle instellingen, etc.

AVATAR WIJZIGEN

Klik op Start en op de accountafbeelding. Kies daarna voor accountinstellingen wijzigen.
via bladeren selecteert u een afbeelding op de pc. Fijn is dat windows 10 nu meer beeldformaten accepteert en een grotere avatar op het beeldscherm laat zien.

ACHTERGROND BUREAUBLAD

Uiteraard is de achtergrond van het bureaublad in windows 10 aanpasbaar. Wie geen vaste afbeelding wil aanwijzen, heeft de gelegenheid om afwisselend verschillende afbeeldingen te tonen in een diavoorstelling. In vorige versies van windows konden 16 tijdsintervallen ingesteld worden, in windows 10 maar 6. Met het freeware programma random wallpaper shanger hebt u meer mogelijkheden.
Download link www.rjlsoftware.com

HANDMATIG DOWNLOADEN

Windows Update is een belangrijk onderdeel van het besuringssysteem, want via dit kanaal voegt Microsoft regelmatig verbeteringen en nieuwe functies toe. In windows 10 hebt u geen keuze. Het besturingssysteem downloadt de update bestanden op eigen houtje naar de pc. Gelukkig kunt wel nog aangeven wanneer u de updates wilt installeren. Doet u dat niet dan herstart windows op een rustig moment het systeem en voert de installatie uit. Zelf kun je een tijdstip instellen. Ga naar start, instellingen, Bijwerken en beveiliging en windows update. Via Geavanceerde updates kiest u bovenaan voor optie Melding om opnieuw opstarten te plannen. Mocht er een update beschikbaar zijn, dan vraagt windows voortaan op welk moment een herstart het beste uitkomt.

BIBLIOTHEKEN

In windows 10 zijn de bibliotheken in het menu vervangen door een nieuwkomer, namelijk het onderdeel Snelle toegang. Hierin
treft u een overzicht van recente mappen en bestanden aan. Vindt u het gebrek aan bibliotheken een gemis? Klik in windows verkenner op Bestand en Map en zoekopties wijzigen. Zet een vinkje voor Bibliotheken weergeven en bevestig met ok.

DVD MAKER

Windows DVD Maker is een tooltje om eigen opnames te monteren en op een dvd te branden. Hierbij hebt u zelf de gelegenheid om menu’s te maken. In windows 10 is dit programma niet meer te vinden. Een goede en betaalbare vervanger is pinnacle studio 18 en hoger.

DVD’S AFSPELEN

De windows media player in windows 10 is niet verbeterd. De mpeg-2 codec om licentie kosten te besparen is de software verdwenen. Het kijken van dvd’s gaat niet meer. Een heel goed alternatief is de VLC media player www.videolan.org. Die speelt alles af.

INTERNET EXPLORER 11

Microsoft doet in windows 10 afstand van internet explorer. Onder de naam Edge is een nieuwe browser gelanceerd. Edge heeft een moderne interface en de instellingen zijn voor iedereen gemakkelijk te begrijpen.wilt u toch ie 11 gebruiken klik dan op start, alle apps, accessoires en internet explorer. Houd er rekening mee dat Edge als standaard browser staat ingesteld. Dus hyperlinks openen automatisch met Edge. U kunt dit veranderen. Open in menu start het onderdeel instellingen. U klikt vervolgens op systeem en standaard-apps en dan op scroll naar beneden standaard-apps instellen door app.

 EEN VERVELEND IETS IN EDGE

Wanneer je iets gaat downloaden vanaf een website start de download meteen in edge en staat het programma in de download map. Dit is hinderlijk omdat je gewend bent dat er een balk onderin verschijnt waaruit je kunt kiezen, uitvoeren, opslaan, opslaan als. Dat is in edge niet meer.
Doe de download met ie 11, gaat veel beter.

START PAGINA MAKEN IN EDGE

Open edge

Klik rechtsboven op de drie puntjes . . .

Klik op instellingen

Klik in het rondje bij ( specifieke pagina of pagina’s ). Wijzig in het vak waar msn staat naar aangepast.

Typ de url ( is webadres ) in het vak ( een webadres invoeren ).

Klik op het plusje  + dat naast het invoervak staat ter bevestiging.

Klik op de x die naast het oude webadres staat om die te verwijderen. Klaar.


BEHEER UW PRIVACY

Microsoft heeft ingeschakeld staan de functie om typ en schrijffunctionaliteit te verbeteren.

Schakel het uit door naar start te gaan en op instellingen te klikken. Kies privacy klik daar op. Zet de schakelaar op uit bij informatie over de manier waarop ik schrijf naar Microsoft verzenden op te helpen de toekomstige typ- en schrijffunctionaliteit te verbeteren.